Tamesteut

Brouwerij Tamesteut is een huurbrouwerij uit Hoorn die officieel is opgericht in oktober 2018. Joep Schagen is de oprichter en bedenker van deze bierbrouwerij. Joep brouwde al een aantal jaar hobbymatig, voordat hij er aan dacht om zelf een brouwerij op te richten.
Hij raakte in gesprek met iemand die hem voorstelde één van zijn biertjes voor te leggen aan 45 bierliefhebbers tijdens een proefavond voor hobbybrouwers van PINT. Vanaf dit moment is alles in stroomversnelling gegaan.

Met motivatie en feedback van de mensen om hem heen besloot Joep in oktober 2018 zijn droom te volgen en richtte hij Brouwerij Tamesteut op. Een verwijzing naar zijn familie en een daaruit ontstane nieuwsbrief; de Tamesteut. Omdat zijn credo ‘Samen drinken, samen genieten’ is en met wie kun je dat beter dan met de mensen die belangrijk voor je zijn? Een mooie manier om zijn familie te eren en zo te laten samensmelten met zijn grote droom.
Huurbrouwerij
Brouwen doet hij in de ketels bij bestaande brouwerijen met een grote brouwinstallatie. de Naughty Badass Modder Fokker is een mooie volmondige stout, 8,5%, met tonen van chocolade, koffie, karamel en een heerlijke volle mondsmaak. De mooie, donkere schuimkraag ligt er als een topping van chocolademousse bovenop. Bij een schenktemperatuur van 10-12 graden komt deze stout volledig tot z’n recht.
Awardwinnend speciaalbier
Nog geen acht maanden later, tijdens de “Bierverkiezing Noord-Holland 2019” wordt door de vakjury de Naughty Badass Modder Fokker unaniem met lovende woorden: “een terechte winnaar”, “hier waren wij snel over uit”, “prachtig in balans”, verkozen tot beste bier (categorie zwaar bier) van Noord-Holland.
Afgelopen jaar is daar een nieuw bier bij gekomen, de Yippee-Ki-Yay Modder Fokker bij gekomen. Een combi bier (½ IPA en ½ Triple) de aangename zoete ondertoon met een mooie subtiele dryhop, die de smaken van citrus mandarijn het een heel soepel bier maakt wat voor meerder mensen toegankelijk is. Vooral het alcohol percentage van 7% maken heb nog makkelijk om er nog eentje te nemen.

Welke bieren gaan er nog komen? Geen idee. Er wordt aan verschillende bieren gewerkt, maar de lat ligt hoog. Het bier moet gewoon goed zijn. Hou de social media goed in de gaten, om van het laatste nieuws van deze kleine brouwerij op de hoogte te zijn.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.